Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Galaxy Note 9 bekleyenlere kötü haber!

Ana sayfa / Akıllı Telefon

Samsung Galaxy Note 9 modelinde olacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan bir özelliğin sunulmayacağı ileri sürüldü. Peki, eksikliğini hissettirecek olan özellik ne?

Galaxy S9 ana ekranı ilk kez görüntülendi!

Samsung Galaxy S9 serisinin ana ekranı ilk kez görüntülendi. Ekranı ilk kez çalışır halde görüntülenen telefon, büyük merak uyandırıyor.

Galaxy Note 9 ekrandan parmak izi okumayacak!

Maalesef, Samsung’un henüz Note 9 modeline ekrandan parmak izi okuma özelliği ekleyemeye hazır olmadığı söyleniyor. Kore medyası, bu biyometrik özelliğin eski usul bir şekilde cihazın arka tarafına ve kameranın altına yerleştirileceğini ifade etmiş durumda.

Ekrandan parmak izi okuma bazı üreticiler tarafından kullanılmaya başlanmış durumda. Bu konuda başı Vivo X20 Plus UD modeli çekiyor. Samsung ise kavisli Sonsuz Ekran tasarımına bu teknolojiyi yerleştirmek için bazı sıkıntıları aşmakla meşgul. Bu türdeki optik okuyucunun ekran altına yerleştirilmesi sonucunda OLED ekranın yarı transparan yapısının verimlilik anlamında sorunlar çıkartacağı belirtiliyor. Diğer taraftan kapasitif türde bir okuyucunun nispeten daha şeffaf olabileceği ancak ekranın üzerine monte edilmesi gerektiği ve bunun da dayanıklılık sorunlarına yol açacağı düşünülmekte.

Son olarak, ultrasonik parmak izi tarayıcının ise ekran içi kullanım için en uygun yöntem olduğu vurgulanıyor. Ancak bu teknolojinin Haziran ayında seri üretimine başlanacak Note 9 için kullanılmaya yetişmeyeceği ve maliyetli olduğu paylaşılıyor. Ayrıca, arka tarafa yerleştirilecek bir tarayıcıya göre, çok sayıda üretimin zorlayıcı olduğu da bilgiler arasında.

Beklentilerin ekrandan parmak izi okumanın en erken Galaxy S10 modeli ile sunulacağı yönünde olduğunu da not olarak düşelim.

:: Note 9’da ekrandan parmak izi okumanın sunulmayacak olması konusunda siz ne düşünüyorsunuz?

Yorum Ekleyin