Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sözde çevreciler kundakçı PKK'ya suspus

Sözde çevreciler kundakçı PKK'ya suspus

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü PKK, bu sene onlarca orman yangını çıkardı. Pendik’te ormanı ateşe verirken suçüstü yakalanan kundakçının PKK ile bağlantısı ortaya çıktı. Sözde çevreciler yine sus pus oldu.

İstanbul’un Pendik ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda önceki gün saat 17.45 sıralarında yangın çıktı. İtrafiye müdahale etti ve alevler kontrol altına alındı. Yangının sabotaj olduğu tespit edildi. Bölgede oturan bir vatandaş cep telefonu kamerasıyla ağaçları ateşe veren kişinin görüntüsün çekti ve Alo 155’e ihbar etti. Emniyet birimleri kundakçıyı yangının çıktığı alana 100 metre mesafede yakaladı. Gözaltına alınan Y.A’nın terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu belirlendi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu yaz turizm bölgelerindeki birçok yangının terör örgütü PKK tarafından çıkarıldığına işaret etti ve Pendik’teki kişinin terör bağlantısının mevcut olduğunu duyurdu.

ONLARCA DEKAR ARAZİ
PKK bu yaz çok sayıda orman yangını çıkardı. Teröristler İzmir (Karabağlar, Menderes, Selçuk, Foça), Çanakkale (Eceabat), Antalya (Manavgat, Gazipaşa), Mersin (Tarsus), Edirne (Keşan), Uşak (Banaz), Balıkesir (Edremit) ve Muğla’nın (Marmaris) da aralalarında bulunduğu çok sayıda şehirde yüzlerce dekar ormanı kül etti. Yakılan arazilerden biri de Pendik’te bulunuyordu. Göçbeyli Köyü yakınlarındaki ormanlık alan 11 Ağustos’ta yakıldı. Kundakçılar yakalanamadı. Yangını Ertuğrulgazi Mahallesi’nde suçüstü yakalanan kişinin çıkarıp çıkarmadığı araştırılıyor.

LANETLEYEMEDİLER
İzmir’de AK Partili Meclis üyesi Erhan Çalışkan özetle “Ormanlarımız içindeki yüzlerce canlı türü ile birlikte yakan eli kanlı PKK terör örgütünü ve bu örgütü destekleyen tüm siyasi parti, kurum, kuruluş ve basın organlarıyla uluslararası güçleri İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak lanetliyoruz. PKK’nın şehit ettiği İzmirli asker, polis, ögretmen vb. tüm kamu görevlileri ile tüm sivil vatandaşlarımıza yardım edilmesini, çocuklarının okutulması için yardım kampanyası yapılmasını öneriyorum” şeklinde talepte bulundu. Ancak önerge CHP tarafından kabul edilmedi.

SKANDAL SAVUNMA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Orada şehit olanlara yardım yapılmasıyla ilgili bir şey vardı, reddedilen de oradaki önergelerle ilgilidir” şeklinde skandal bir açıklamada bulundu. Muğla’da da 12 Eylül 2019 tarihinde AK Parti ve MHP’li Büyükşehir Meclis üyeleri kundakçı PKK’nın kınanması için önerge verdi. PKK’nın 40 günde İzmir’de altı, Muğla’da dört, Antalya’da üç, Mersin, İstanbul ve Balıkesir’de ikişer yangın çıkardığı ifade edilen önerge, CHP ve İYİ Partili üyelerin oylarıyla reddedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...