HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurtlar Vadisi'ne protesto

İZMİR (İHA) - Özel bir televizyonda yayınlanan "Kurtlar Vadisi" dizisi ile sanal gündem oluşturulmaya çalışıldığını iddia eden bir grup İzmir İlahiyat Fakültesi öğrencisi, diziyi protesto etmek için öldürülen mafya babası Süleyman Çakır için gıyabi cenaze namazı kıldı ve Mevlid-i Şerif okuttu.

Hatay semtinde bulunan Hacı Fatma Tatari Camii'nde toplanan 40'a yakın İlahiyat Fakültesi öğrencisi, "Kurtlar Vadisi" dizisini protesto etmek için öldürülen mafya babası Süleyman Çakır gıyabında cenaze namazı kıldı. Öğrencilerden Hüseyin Kaya, imam kıyafeti giyerek arkadaşlarını cenaze namazına davet etti. Cenaze namazı kılan gençler daha sonra cami içerisinde Mevldi-i Şerif okuyarak, dizi oyuncusu Oktay Kaynarca'nın canlandırdığı Süleyman Çakır'in günahlarının affedilmesi için dua etti.

Türkiye'de "Kurtlar Vadisi" dizisiyle sanal gündem oluşturulmak istendiğini öne süren grubun sözcüsü ve İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi Mücahit Haktanır, "Bu dizi ile Türkiye'de sanal bir gündem oluşturulmakta ve halkın sorunları unutulmaktadır. Bizler bu diziyi protesto ediyoruz. Devlet ve basın bu diziyle gündem oluşturduğu için bizi unutmaktadır. Bizler 4 yıl okuduktan sonra öğretmen olamıyoruz. Bizlere iş imkanı sağlanamamakta ve işsiz kalmaktadıyız. Ölen Süleyman Çakır'ın gıyabında cenaze namazını kılıp, basının dikkatini üzerimize çekmek istedik. Türkiye sanal değil, gerçek işlerle uğraşsın" diyerek diziyi protesto ettiklerini söyledi.
Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler