SPOR MALZEMELERİMİZİ EŞEKLER YEDİ!

‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır ‘ diye boşuna söylememiş Mustafa Kemal Atatürk. Öğretmenliğini yaptığı çocuklar için pek çok fedakarlığa katlanan, kendinden fedakarlık ederek ‘insan’ yetiştirmeye çalışan çok sayıda öğretmen biliyorum. Cansu Ceylan Hoca da bunlardan biri.

Kendisi Evoleybol ailemizin facebook arkadaşlarından, Konya’nın Çumra ilçesi Türkmenkarahöyük köyünde Beden Eğitimi öğretmenliği yapan, Okuduğu bölüme derece ile girip derece ile bitiren başarılı bir öğretmen ve eski bir voleybolcu.

Sayfasında sık sık Konya ilinde çeşitli branşlarda elde ettiği başarıları görüyordum. Geçenlerde ‘Küçük Kızlar Ragbi Bayrak Futbolu branşında Türkiye Şampiyonuyuz’ başlıklı paylaşımını görünce  ‘Hocam tebrik ediyoruz. ‘Maşallah, nazar değmesin’ diye başlıyorum. Bir köy okulundan Türkiye Şampiyonu çıkarmak büyük başarı’ dedim

Ben aslında eski bir voleybolcuyum. Aynı zamanda ikinci kademe voleybol Antrenörü ve Voleybol hakemiyim. Dört yıl önce buraya atandığımda bir tane topumuz bile yoktu. Ben de daha ziyade bireysel olarak ya da daha az sayıda kişi ile oynanan Bocce, Dart, Atletizm, Badminton ve Masa tenisi gibi branşlara yöneldim. O yıl bir öğrencimle beraber taşlarla çalışarak 2014 Konya Erkekler Gülle atma şampiyonu olduk. Aynı yıl disk atma Konya üçüncülüğü, fırlatma topu Konya şampiyonluğu elde ettik. Yine Temizlik için kullanılan vileda sopasıyla çalışarak Konya Cirit atma Üçüncülüğü derecesini elde ettik. Ayrıca yine geçtiğimiz yıllarda Badminton Konya Dördüncülüğü, Takım olarak Atletizmde Konya üçüncülüğü gibi dereceler elde ettik.  Elimizdeki imkanları böylece en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık’ dedi.

Hocam; gençlik dönemlerimizde ‘Mc Gyver’ diye bir dizi vardı. Oradaki kahraman da aynen sizin gibi çeşitli malzemelerden farklı şeyler yapıp düşmanlarını alt ediyordu’ dedim.

Biz elimizde ne varsa kullandık hocam. Mesela Saman Balyaları ile yüksek atlama çalışıyorduk. Tam da finaller öncesi  biz okulda değilken eşekler bahçeye girip samanları yemişlerdi. Neyse ki yine saman bulup çalışmaya devam ettik ve Yüksek atlamada Konya ikincisi olduk’ dedi.

Hocam daha ne olsun ki. Sizi tebrik ediyorum. Bence ödül hak ediyorsunuz ‘ dedim.

Çocuklara bir şeyler verebilmek, onları mutlu görmek bizim için en büyük ödül. Bocce branşında 2017’de Konya Şampiyonluğunu aldık. Çocuklar Boccce Şampiyonu olunca Mersinde grup müsabakalarına gittik. Orada ilk defa şehir dışına çıktılar, otelde kaldılar ve denizi gördüler. Onların gözlerindeki o şaşkınlığı mutluluğu görmek en büyük ödül’ dedi.

7BC7AC80-15CB-482B-8A49-D1222445C861

Hocam bu son Türkiye Şampiyonluğunuzdan bahsedelim. Nedir bu Ragbi Bayrak futbolu?’ dedim.

Hocam; bizde yeni olsa da dünyada bilinen, oynanan sporlardan biri. Türkiye Ragbi Federasyonunun yoğun çalışmalar neticesinde Okul Sporlarını dahil edilen bir spor dalı. Amerikan Futbolu tarzında bir spor ama burada sporcular bellerinde flag denilen bir kemerden çekerek rakibi durduruyorlar’ dedi.

Siz nereden bunu gördünüz? Öğrenciler nasıl karşıladı?’ dedim.

Yeni sporlar çok ilgimi çekiyor. Bu sporu da bir Antrenör arkadaşımı ziyarete gittiğimde gördüm. Çok eğlenceliydi. Merak ettim, araştırdım, öğrendim ve öğrettim‘ dedi.

Hocam tebrik ediyorum sizi tekrar. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İnşallah bunu bir yazı şeklinde http://www.evoleybol.com sitemizde yayınlayacağız’ dedim.

‘Sitenizi takip ediyorum ama bu haberin voleybolla pek bir ilgisi yok ki’ dedi.

Hocam böylesine güzel çalışmaları yazmak için voleybolla ilgili olması şart mı? Keşke herkes sizler gibi çalışsa da bizler yazsak. Evoleybol sadece bir voleybol sitesi değil, spor ile ilgili güzel, faydalı her şeyin yer bulduğu bir site’ dedim.

Hocam; bir kaç şeyden bahsetmezsem olmaz. Öncelikle bu çalışmalarda bizleri maddi manevi destekleyen okul idarecilerime, ailelere ve bize inanan, güvenen, destek olan Asfora AVM’ye( Habip Güngör), Kamil Türk Hırdavat ve Malburiye’ye ( Hamit Türk), Emmioğlu Giyim’e ( Necmettin Kayısı), Çumra Lenna Mağazasına, TES-İŞ Konya Şube Başkanlığına( Behçet Şenbilir), Türkmeoğlu plaza’ya( AdemTürk), AKAYLAR’a, ve ismini sayamadığım nice destekçilerimize sizlerin aracılığınızla bir kez daha teşekkür ediyorum. Onların bu desteği olmasaydı biz bunları yapamazdık’ dedi.

Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyoruz hocam. Nice başarılarınızı evoleybol’da  haber yapmak isteriz’ dedim ve vedalaştık.

Yazıyı yazarken bu yazı için başlık olarak çok farklı başlıklar geçti kafamdan. Mesela ‘Yılın Beden Eğitimi Öğretmeni Adayı’, ‘Köyden Türkiye Şampiyonluğuna’, ‘Saman ile gelen Şampiyonluk’  gibi başlıklar..

Ne yapsaydık acaba? Siz ne dersiniz?

 

1 Comments

Yorum bırakın