Elon Musk’ın Simülasyon Evreni Teorisine Fizikçilerden Yanıt Geldi

Melike Çalkap

Melike Çalkap

Editör @ceotudent

Evrenin bir simülasyondan ibaret olduğu fikri ilk kez 90’lı yıllarda ortaya atıldı. Şimdilerde ise Elon Musk bu fikrin güçlü bir savunucusu!
Elon Musk, “acaba dev bir bilgisayar evreninde mi yaşıyoruz?” sorusuyla hepimizin kafasını karıştırmıştı. Öyle ki, bilim dünyası da bu soruyu es geçmemiş ve kafa karışıklıklarını gidermek için bu konu hakkında çalışmalara başlamış.
Oxford Üniversitesi’ndeki fizikçilere göre, bir bilgisayar evreninde yaşıyor olmamız imkansız!
Teorik fizikçiler Zohar Ringel, Dmitry Kovrizhi ve ekibi bu teoriyi boşa çıkaracak bulgular elde ettiler. Onlara göre böyle büyük bir evreni oluşturmak çok güç çünkü evrende bu simülasyon evrenini yaratacak ve sürdürecek kadar parçacığa sahip değiliz.
Araştırmacılar şu an düşünülen simülasyon evreninden çok daha küçük bir evreni tasarlamaya çalıştılar. Fakat onun için bile kullanabilecekleri parçacıklar yetersiz kaldı. Bu da onlar için var olan bu “simülasyon evreninde yaşıyoruz” teorisini çürütmeye yetti.
Fizikçilere göre, bu yaşadığımız evrenin simülasyon olması için daha üst düzey bir belleğin var olması gerekiyor. Böyle bir şeyin var olması için de bu simülasyonun asıl beyninin çok daha fazla atom parçacığına sahip olması gerekiyor. Bu noktada da bir orantısızlık söz konusu oluyor. Bilim insanları da bu orantısızlığı, simülasyon evreni teorisinin imkansız olmasıyla çözümlüyor.
Kategoriler: Bilim, Teknoloji, Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version