X

Günün gelişmelerini anlık takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Takipte Kalın

HABERTURK.COM

Meltem ŞAHBAZ / HABERTÜRK

2017 Oscar Ödülleri sahiplerine verildi. 89’uncu Akademi Ödülleri, ABD, Hollywood’daki Dolby Theatre’da sahiplerine verildi. İşte 2017 Oscar Ödülleri’nde kazananlar, gecede yaşananlar...

14 adaylıkla yılın en çok konuşulan yapımı La La Land, 6 adet ödül ile evine döndü. En İyi Orijinal Senaryo, En İyi Film Müziği, En İyi Sinematografi, En İyi Prodüksiyon Tasarımı, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yönetmen dallarında ödül kazandı.

Hacksaw Ridge, En İyi Ses Miksajı ve En İyi Film Kurgusu dallarında iki ödül aldı. Manchester by the Sea, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Orijinal Senaryo dallarında iki ödül aldı. Moonlight, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ödüle kavuştu. En İyi Film de dahil olmak üzere 3 dalda ödül aldı.

OSCAR'DA GÖRÜLMEMİŞ SKANDAL

2017 Oscar Ödülleri, görülmemiş bir karışıklığa sahne oldu. Merakla beklenen En İyi Film Oscar'ı önce La La Land'e verildi diye açıklandı, ardından Moonlight adlı yapıma verildiği şeklinde düzeltildi. 

LA LA LAND'A 6 ÖDÜL

Oscar Ödülleri tarihinde tüm zamanların rekorunu La La Land (Aşıklar Şehri) kırdı. La La Land, En İyi Orijinal Şarkı kategorisinde iki adaylık ile 13 dalda toplam 14 adaylığa sahip olan La La Land 6 ödül aldı.

Daha önce Titanic ve 1951 yılında aday olan All About Love da 14 dalda Oscar adayı olmuştu.

La La Land, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Orijinal Senaryo, En İyi Orijinal Şarkı, En İyi Beste, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Ses Editi, En İyi Ses Miksajı, En İyi Prodüksiyon Tasarımı ve En İyi Kurgu kategorilerinde diğer adaylara karşı ezici bir yarış sergiledi.

MERYL STREEP REKOR KIRDI!

2017 Oscar Ödülleri, tüm zamanların Oscar törenleri içinde en fazla rekora sahiplik yapıyor. 2017 Oscar Ödülleri’ne Florence Foster Jenkins adlı filmle En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ına aday olan Meryl Streep, 20 kez Oscar adayı olarak rekor kırdı. Meryl Streep en çok Oscar adayı gösterilen kadın oyuncu unvanına sahip.

İLK KEZ BİR TÜRK OSCAR MUTFAĞINDA

2017 Oscar Ödülleri töreninde ilk kez bir Türk aşçı çalıştı. Dolby Tiyatrosu’nda Governors Ball’da misafirlerin ağırlanacağı törende, 75 çeşit yemek servis edildi. San Francisco’da aşçılık yapan Türk aşçı Yiğit Mirzaoğlu, 2017 Oscar Ödülleri’nde helal mutfak sorumlusu oldu.

BU DALDA OSCAR KAZANAN İLK MÜSLÜMAN OLDU

Moonlight ile Oscar’da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında aday olan Mahershala Ali ilk kez bu dalda Oscar kazanan Müslüman oldu.

ÇEŞİTLİLİK ARTIRILDI

2017 Oscar Ödülleri, özellikle ödüllerin beyazlara veriliyor eleştirisine karşın çeşitliliğe gitmiş durumda. 2002 yılında Halle Berry ilk kez ödül kazanan kadın oyuncu olmuştu. Bu sene Oscar ödüllerinde siyahilerin adaylığı beyazlarla neredeyse yarı yarıya dengelenmiş durumda. 

— Justin Timberlake (@jtimberlake) February 26, 2017

GECENİN ŞOVU JUSTIN'DEN!

Trolls filminden Can't Stop The Feeling şarkısıyla En İyi Orijinal Şarkı ile aday olan Justin Timberlake, geceye hazırlığı Twitter hesabından böyle paylaştı.

STING’DEN ÖZEL PERFORMANS

Sting, Jim: The James Foley Story filminden En İyi Orijinal Şarkı dalında aday olan şarkısı The Empty Chair’i solo performans ile seslendirdi.

SIRA DIŞI ŞOVLAR YAŞANDI

2017 Oscar Ödülleri, alışıldık Oscar seramonisine bu sene alışılmadık şovlar kattı. Tavandan misafirlerin üzerine bırakılan Oscar şekerleri salonda keyifli anlar yaşattı. Sunucu Jimmy Kimmel “Belki gelecek sene ödülleri de bu şekilde gökten dağıtırız” dedi.

Asıl şov ise salona Oscar Ödülleri’ne geldiklerinden bihaber olan turistlerdi. Oscar ödülleri kıyafetlerinin sergisine gideceklerini zanneden gezginler, belki de balmumu heykeller ile elbiseleri görmeyi beklerlerken, karşılarında kanlı canlı Oscar misafirlerini gördüler.

KIRMIZI HALI SERAMONİSİ BAŞLADI

En İyi Kadın Oyuncu dalında aday olan Ruth Negga, kırmızı halıda poz verdi. Loving adlı yapım ile aday olan Ruth Negga, kıpkırmızı bir elbise tercih etti.

JACKİE CHAN KIRMIZI HALIDA

Jackie Chan, Oscar Ödül törenine adım attı. Kırmızı halıda görüntülendi.

 

Nicole Kidman, eşi müzisyen Keith Urban ile katıldı. Nicole Kidman, gecede Armani Prive imzalı bir kıyafet tercih etti.

Emma Stone, gecenin en çok beklenen isimlerinden biriydi. En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday olan yıldız, altın rengi bir elbise tercih etti. Emma Stone ise kıyafette tercihini Givenchy Couture'den yana yaptı.

 

HOLLYWOOD’DAN TRUMP TEPKİSİ

Gecenin sunucusu Jimmy Kimmel, “Bizden nefret eden 225 ülkede izleniyoruz” dedi. “Ülke şu anda bölünmüş vaziyette. Bu ülkeyi bir araya getirecek adam ben değilim. Her biriniz hemfikir olmadığınız birine erişip olumlu bir sohbet etseniz, Amerika’yı yeniden büyük yapabiliriz. Ben Başkan Trump’a teşekkür etmek istiyorum. Geçen sene Oscarlar ırkçı gibi görünüyordu. Bu sene filmler için çok ilginç bir yıl oldu. Siyahiler NASA’yı, beyazlar da cazı kurtardı” dedi. 

Jimmy Kimmel ayrıca törenin ilerleyen saatlerinde “Saatler geçti ve Trump bize hiç tweet atmadı. Acaba her şey yolunda mı?” diyerek cep telefonunu dev ekrana yansıtıp, Donald Trump’a tweet attı.

En İyi Belgesel Film dalında OJ: Made in America adlı yapımla ödül alan Ezra Edelman ve Caroline Waterlow'un ilk Oscar adaylıkları ödül ile sonuçlandı. Ezra Edelman konuşmasında "Bu ödülü polis  şiddetinin, ırkçı şiddetin, ırkçılığın kurbanı olanların adına kabul ediyorum” dedi.

“ONUNLA ÇALIŞMAK ÇOK RAHATTI”

La La Land’in yıldızı Ryan Gosling, geceye smokinine kattığı farklı bir yorumla katıldı. Emma Stone ile üçüncü kez beraber oynadığı yapım La La Land ile En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ına aday olan oyuncu, “Emma Stone ile çalışmak çok rahattı” dedi.

— Justin Timberlake (@jtimberlake) February 26, 2017

İŞTE 2017 OSCAR ÖDÜLLERİNİ KAZANAN İSİMLER!

En İyi Film: Moonlight

En İyi Saç ve Makyaj Tasarımı: Suicide Squad

En İyi Kostüm Tasarımı: Fantastic Beasts and Where to Find Them

En İyi Belgesel Film: OJ: Made in America

En İyi Ses Kurgusu: Arrival

En İyi Ses Mikyajı: Hacksaw Ridge

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Viola Davis.

Viola Davis, 3 kez Oscar adayı gösterildi, ilk kez kazandı.

En İyi Yabancı Film: The Salesman

The Salesman filminin senaristi ve yönetmeni Asgar Ferhadi törene katılmadı. İranlı yönetmen gönderdiği teşekkür mektubunda “Bu gece sizlerle olmadığım için üzgünüm. Bu gece gelmeme sebebim ülkemin insanlarına ve saygısızca davranılan Amerika’ya giriş izni verilmeyen diğer altı ülkeye olan saygımdan. Dünyayı bölmek korku yaratıyor ve savaşı, agresifliği doğrulayan bir kandırmaca yaratıyor. Sinemacılar, barış için empati yaratabilir ve bu empatiye her zamandan çok ihtiyacımız var” sözlerine yer verdi.

En İyi Kısa Animasyon Film: Piper

En İyi Animasyon Film: Zootopia

En İyi Prodüksiyon Tasarımı: La La Land

En İyi Görsel Efekt: The Jungle Book

En İyi Film Kurgusu: Hacksaw Ridge

En İyi Kısa Belgesel Film: The White Helmets

The White Helmets’ın başındaki kişi geceye katılmadı fakat bir mektup yolladı: “Akademi’ye teşekkürler. Bu film yaptığımız çalışmaları dünyada tanıtması için çok mutluyuz. Çalışmalarımızla Kuran’daki ‘Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmaktır’ sözünden hareketle 82 binden fazla insanı kurtardık. Suriye’deki ve dünyadaki akan kanı durdurmak için çalışıyorlar. Bu insanların kendilerini unutulmuş hissetmeleri normal. Bu savaş altı yıldır devam ediyor, herkes ayağa kalkıp umursadığımızı hatırlatabilir mi? Savaşın bir an önce bitmesi için.”

En İyi Kısa Film: Sing

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Mahershala Ali

En İyi Sinematografi: La La Land

En İyi Orijinal Senaryo: Manchester by the Sea

En İyi Uyarlama Senaryo: Moonlight

Moonlight’ın uyarlandığı kitabın yazarı Tarell Alvin McCraney “Bu ödül bütün siyahi ve kahverengi kızlara ve çocuklara. Toplumsal cinsiyete uymayanlara!” şeklinde konuşma yaptı.

En İyi Erkek Oyuncu: Casey Affleck

En iyi yönetmen: La La Land filmi yönetmeni Daniel Chazelle

En İyi Kadın Oyuncu: La La Land Emma Stone

En İyi Orijinal Şarkı: La La Land

En İyi Film Müziği: La La Land

2017 OSCAR ADAYLARI

En iyi kadın oyuncu;

Emma Stone La La Land
Natalie Portman Jackie
Amy Adams Arrival
Meryl Streep Florence Foster Jenkins
Isabelle Huppert Elle
Ruth Negga Loving 

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu;

Viola Davis  Fences
Naomie Harris Moonlight
Nicole Kidman  Lion
Octavia Spencer Hidden Figures
Michelle William Manchester By The Sea

En iyi film;

Arrival 
Fences
Hacksaw Ridge
Hell or High Water
Hidden Figures
La La Land
Lion
Manchester by the Sea
Moonlight

Casey Affleck, Manchester by the Sea adlı filmle adaylar arasında.

En iyi erkek oyuncu;

Casey Affleck "Manchester by the Sea"
Denzel Washington "Fences"
Ryan Gosling "La La Land"
Viggo Mortensen "Captain Fantastic"
Andrew Garfield  "Hacksaw Ridge"

En iyi yardımcı erkek oyuncu;

Dev Patel "Lion"
Jeff Bridges  "Hell or High Water"
Lucas Hedges "Manchester by the Sea"
Mahershala Ali "Moonlight"
Michael Shannon "Nocturnal Animals"

En iyi yönetmen;

Denis Villeneuve "Arrival"
Mel Gibson "Hacksaw Ridge"
Damien Chazelle "La La Land"
Kenneth Lonergan "Manchester by the Sea"
Barry Jenkins "Moonlight"

MOONLIGHT FİLMİNİN FRAGMANI;

En İyi Sinematografi;

Arrival
La La Land
Lion 
Moonlight
Silence

En İyi Belgesel;

Fire at Sea
I am Not Your Negro
Life Animated
OJ: Made in America
13th

La La Land en iyi kostüm dalında da aday

En İyi Kostüm;

Allied
Fantastic Beeast and Where to Find Them
Florence Foster Jenkins
Jackie
La La Land

En İyi Ses Kurgusu;

Arrival
Deepwater Horizon
Hacksaw Ridge
La La Land
Sully

En İyi Ses Miksajı;

Arrival
Hacksaw Ridge
La la Land
Rogue One- A Star Wars Story
13 Hours- The Secret Soldiers of Benghazi

ARRIVAL FİLMİNİN FRAGMANI;

En İyi Kısa Belgesel;

Extremis
4.1 Miles
Joe's Violin
Vatabi: My Homeland
The White Helmets

En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı;

A Man Called Ove
Star Trek Beyond
Suicide Squad

Yabancı dilde en iyi film;

Land of Mine - Danimarka
A Man Called Ove - İsveç
The Salesman - İran
Tanna - Avustralya
Tnoi Erdmann - Almanya

En İyi Film Müziği;

Jackie
La La Land
Lion
Moonlight
Passengers

En İyi Orijinal Şarkı;

Audition (The Fools Who Dream), La La Land
Can’t Stop The Feeling, Trolls
City Of Stars, La La Land
The Empty Chair, Jim: The James Foley Story
How Far I’ll Go, Moana

En İyi Kısa Film;

Ennemis Interieurs
La Femme et Le TGV
Silent Nights
Sing
Timecode

Denis Villeneuves’nin yönetmenliğini üstlendiği Geliş (Arrival) dünyaya gelen uzaylılarla iletişim kurmaya çalışan bir dil profesörünün hikayesini anlatıyor.

En İyi Animasyon Film;

Kubo and the Two Strings
Moana
My Life as a Zucchini
The Red Turtle
Zootopia 

En İyi Kısa Animasyon Film;

Blind Vaysha
Borrowed Time
Pear Cider and Cigarettes
Pearl
Piper

En İyi Görsel Efekt;

Deepwater Horizon
Doctor Strange
The Jungle Book
Kubo and the Two Strings
Rogue One: A Star Wars Story

En İyi Film Kurgusu;

Arrival
Hacksaw Ridge
Hell or High Water
La La Land
Moonlight

En İyi Yapım Tasarımı;

Arrival
Fantastic Beast and Where to Find Them
Hail, Caesar!
La La Land
Passengers

En İyi Uyarlama Senaryo;

Arrival
Fences
Hidden Figures
Lion
Moonlight

En İyi Orijinal Senaryo;

Hell or High Water
La La Land
The Lobster
Manchester by the Sea
20th Century Women

İşte 2017 Oscar Adaylarıyla ilgili tahminler:

 

88. Akademi Ödülleri Kazananlar

2016 OSCAR ÖDÜLLERİNİ KİMLER ALMIŞTI?

En İyi Erkek Oyuncu: Leonardo DiCaprio

Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan konularından biri uzun yıllar aday olmasına rağmen bir türlü Oscar Ödülü kazanamayan Leonardo DiCaproio’nun bu kez şeytanın bacağını kırıp kıramayacağıydı. Leonardo DiCaprio, The Revenant (Diriliş) adlı film ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar Ödülü kazanmıştı.

İklim değişikliği ve doğaya karşı hassasiyeti bilinen DiCaprio Instagram hesabında yaptığı paylaşım Oscar paylaşımında “Dünkü Oscar kazanmam büyük bir onurdu fakat aynı zamanda iklim değişikliğine dikkat çekmek için önemli bir fırsattı” yazdı.

En İyi Kadın Oyuncu: Brie Larson

Gizli Dünya (Room) adlı yapımla Brie Larson, 88. Akademi Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştı. Lenny Abrahamson’un yönetmenliğini yaptığı yapım, dört dalda Oscar adayıydı, yapıma tek ödülü Brie Larson getirdi.

En İyi Film: Spotlight

Din adamlarının çocuk tacizleriyle ilgili haber yapan bir grup gazetecinin mücadelesini anlatan Thomas McCarthy’nin yönetmenliğini üstlendiği Spotlight, En İyi Film Oscar’ının yanı sıra En İyi Özgün Senaryo Oscar’ını da kazanmıştı.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Alicia Vikander - The Danish Girl (Danimarkalı Kız)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Mark Rylance – Bridge of Spies (Casuslar Köprüsü)

En İyi Yönetmen

Alejandro Gonzalez Inarritu

En İyi Animasyon Film

Son of Saul (Saul’un Oğlu)

En İyi Animasyon Film

Inside Out (Terz Yüz)

En İyi Özgün Şarkı

Writing’s On The Wall (Spectre)

En İyi Özgün Senaryo

Spotlight

En İyi Film Müziği

The Hateful Eight

En İyi Görüntü Yönetmeni

Emmanuel Lubezki – Diriliş

En İyi Uyarlama Senaryo

The Big Short - Adam McKay, Charles Randolph

En İyi Belgesel Film Oscar'ı

Amy - Asif Kapadia, James Gay-Rees

En İyi Kostüm Tasarımı

Mad Max: Fury Road - Jenny Beavan

En İyi Kısa Animasyon Filmi

Bear Story - Gabriel Osorio, Pato Escala Pierart

En İyi Görsel Efekt

Ex Machina -Andrew Whitehurst, Sara Bennett, Paul Norris

En İyi Kısa Film (Canlı Aksiyon)

Stutterer - Benjamin Cleary, Serena Armitage

En İyi Film Kurgusu

Margaret Sixel - Mad Max: Fury Road

En İyi Kısa Konulu Belgesel

A Girl in the River: The Price of Forgiveness - Sharmeen Obaid-Chinoy

En İyi Ses Kurgusu

Mark Mangini - Mad Max: Fury Road

En İyi Ses Kurgusu

David White - Mad Max: Fury Road

En İyi Yapım Tasarımı

Lisa Thompson - Mad Max: Fury Road

En İyi Yapım Tasarımı

Colin Gibson - Mad Max: Fury Road

En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı

Elka Wardega - Mad Max: Fury Road

En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı

Damian Martin - Mad Max: Fury Road

En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı

Lesley Vanderwalt - Mad Max: Fury Road

En İyi Ses Miksajı

Chris Jenkins, Ben Osmo, Gregg Rudloff - Mad Max: Fury Road

Meltem ŞAHBAZ / HABERTÜRK

Mahershala Ali, 2017 Oscar Ödülleri nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu oldu.  Mahershala Ali, bu dalda Oscar ödülü kazanan ilk Müslüman oldu.  Diğer dallarda Oscar kazanan başka isimler de olmuştu. İranlı yönetmen Asghar Farhadi ve Hindistanlı A.R. Rahman bu isimlerden birkaçı. Konuşmasında eşine teşekkür eden oyuncu “Bu süreçte gösterdiği dirayet için ona minnettarım” dedi. Doğum adıyla Mahershalalhashbaz Gilmore, 16 Şubat 1974 doğumlu bir oyuncu. Amerikalı oyuncu, sonradan Müslümanlığı seçti. Din değiştirmesi nedeniyle annesi ile büyük anlaşmazlığa düşen Mahershala Ali, daha sonra seçiminin sebebini anlatarak konuyu tatlıya bağlamayı başardı. Moonlight (Ay Işığı) adlı film ile Oscar’a aday olan oyuncu, 2017 Oscar’ına aday bir başka film olan Hidden Figures adlı filmde de rol alıyor. Mahershala Ali, ilk defa Oscar Ödülleri’ne aday oldu. Oyuncunun bu hafta bir kız çocuğu dünyaya geldi. Hidden Figures’deki rolüyle ilgili olarak “Oradaki hanımların hikayesi anlatılmalıydı. Kızı olan bir baba olarak bu konuda farkındalık sağlamanın önemini daha iyi anlıyorum” dedi. Hidden Figured adlı filmde, üç siyahi matematik dehası kadının NASA için çalışmalarını konu alıyor. Siyahi kadınların ayrımcılık ile mücadele etmeleri filmde işleniyor.

  • Mi
    Misafir
    Ya biz de aşçıyla girmişiz :) cok eziğiz
  • Mi
    Misafir
    Arkasokaklar oscar almış diyorlar