Hatay Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu'na Hatay'da Start Verildi

Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu'na Hatay'da Start Verildi

02.03.2018 - 12:02 | Son Güncellenme:

.

Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turuna Hatayda Start Verildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu Hatay’dan başladı.
12 ülkeden 18 takımın 119 sporcuyla katıldığı Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu’nun startı öncesi konuşan Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, gazilere acil şifalar diledi.
Akdeniz Bisiklet Turu’nun Hatay’dan başlayacağını ve Mersin’de sona ereceğini belirten Özkan, “Hatay’ın geçtiği bu zor günlerde Bisiklet Federasyonumuzun Akdeniz Turu’nun başlangıcının Hatay olarak belirlenmesi bizi son derece mutlu etti. Öncelikle kendilerine teşekkür ediyorum. Geniş katılımlı bir organizasyon. Toplam 12 ülkeden 18 takımın katıldığı 119 sporcunun yarışacağı çok önemli bir organizasyon. Çok kaliteli sporcuların katılımı sağlandı" dedi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Maden ise Akdeniz Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapmaktan çok memnun olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
"Hatay altı buçuk yedi yıla yakın bir süre içerisinde bu savaşın gölgesinde yaşayan bir şehir. Elbette bunun önemli zorlukları var. Bu zorluklar içerisinde bir moral bulmakta. Bu Akdeniz Bisiklet Turunun uluslararası olarak düzenlenmesi ve birincisinin buradan şehrimizden başlaması bizim için son derece memnuniyet verici” diye konuştu.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçük Bakırcı’da, yaklaşık on beş yıldır bu bölgelere gelmediklerini Hatay’ı bu sene ciddi organizasyonlarla bütünleştirdiklerini ifade ederek, "Bundan bir ay kadar önce Arsuz’da ve İskenderun’da yaptığımız yarışlarla Türkiye Şampiyonasının birinci ayağını tamamladık. Tabi bu kadim şehre destek olmak için dünyaya tanıtmak için de Uluslararası Akdeniz Turu Organizasyonu yaptık" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından etkinliğe katılım gösteren kurumlara plaket verildi.
Daha sonra Hatay’dan başlayacak ve Mersin’de sona erecek olan 198 kilometrelik Akdeniz Bisiklet Turu’nun startı verildi.