Eğitim Şampiyonların adresi Medipol Tıp

Şampiyonların adresi Medipol Tıp

11.08.2016 - 17:01 | Son Güncellenme:

LYS Türkiye birincisi İbrahim Ethem Hamamcı ve Türkiye ikincisi Ömer Faruk Sevim, Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi’ni seçti.

Şampiyonların adresi Medipol Tıp

2016 Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre MF3 puan türünde Türkiye birincisi olan İbrahim Ethem Hamamcı ile MF1 ve MF4’te Türkiye ikincisi, MF3’te ise Türkiye dördüncüsü olan Ömer Faruk Sevim, üniversite eğitimi için Medipol Üniversitesi’ni tercih etti. Şampiyon öğrenciler, ilk yılı İngilizce Hazırlık olmak üzere 7 yıllık tıp eğitimlerini; güçlü akademik kadrosu ve modern uygulama hastanelerinin yanı sıra Avrupa’nın en ileri düzey laboratuvarlarına sahip altyapısıyla 12 fakülte, 1 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu ve 5 araştırma merkezinde eğitim veren Medipol’de tamamlayacak.

Haberin Devamı

Ethem ve Ömer Faruk, bünyesinde 4 farklı hastaneyi barındıran Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde ilk yıllardan itibaren pratik eğitimi şansı elde edecek. Öğrenciler; profesyonel bilim insanlarına olduğu kadar Medipol öğrencileri için de eşi bulunmaz fırsatlar sunan Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi’nde de bilimsel çalışmalara katılma fırsatını yakalayacak.

LYS’yi Malatya’dan kazanan İbrahim Ethem Hamamcı ve İzmir’den kazanan Ömer Faruk Sevim, yarın saat 11’de düzenlenecek basın toplantısında medya temsilcileri ile buluşacak. Öğrencilere, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile üniversiteden bir heyet de eşlik edecek.