Otomobil Rekor kırdı! Dünyanın en hızlı SUV'u unvanını kazandı

Rekor kırdı! Dünyanın en hızlı SUV'u unvanını kazandı

05.10.2017 - 15:09 | Son Güncellenme:

Alfa Romeo'nun tarihi modellerinin temsilcilerinden  Stelvio Quadrifoglio, Almanya'daki Nürburgring pistini 7 dakika 51,7 saniyede  turlayarak dünyanın en hızlı SUV'u unvanını kazandı.

Rekor kırdı Dünyanın en hızlı SUVu unvanını kazandı

Alfa Romeo'dan yapılan açıklamaya göre, Stelvio Quadrifoglio, 12,9 mil uzunluğundaki Nordschleife döngüsünü en son SUV rekorundan 8 saniye daha hızlı bir sürede turladı.

Haberin Devamı

Bu rekora daha önce Giulia Quadrifoglio'nun dünyanın en hızlı 4 kapılı otomobili unvanını aldıran Fabia Francia pilotajında ulaşan Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, 50:50 ağırlık dağılımı, kompozit karbon fiber malzemelerle üretilen hafif karoseri ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle dikkati çekiyor. Stelvio Quadrifoglio'da, 2,9 litre, Twin-Turbo V6 motor görev alırken, tam 510 HP'lik güç üretiyor.

Sınıfının litre başına en fazla güç üreten 24 supaplı motoruyla iş birliği yapan 8 ileri otomatik şanzıman, "yarış" modunda sadece 150 milisaniye gibi rekor bir sürede vites değişimi gerçekleştirirken, Q4 dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte gücü dört tekerleğe birden aktarıyor.

Adaptif süspansiyon sistemiyle yol tutuş kabiliyeti mükemmele yakın olan Stelvio Quadrifoglio'yu durdurma görevini ise ultra yüksek performanslı, karbon-seramik kompozit malzemelerle üretilen brembo fren sistemi üstleniyor.